KategorierFotboll

Tjäna pengar på betting: Steg-för-steg till framgångsrik betting

Välkommen till din guide för att tjäna pengar på betting! Oavsett om du är nybörjare eller har lite erfarenhet, är det alltid bra att ha en strukturerad strategi för att förbättra dina chanser att vinna. Betting handlar inte bara om tur, utan också om att förstå spel, marknader och att hantera sina satsningar klokt. Denna guide innehåller grundläggande principer för betting, strategier och tips samt några praktiska råd och tips som hjälper dig att bli en framgångsrik bettare.

Grundläggande principer

För att lyckas inom betting är det viktigt att förstå och tillämpa vissa grundläggande principer. Dessa principer hjälper dig att bygga en stark grund och förbättra dina chanser att göra lönsamma satsningar. Här är några av de viktigaste grundläggande principerna att ha i åtanke.

Bankroll Management

 • Betydelse av Bankroll Management: Att hantera din spelkassa noggrant är en av de mest kritiska aspekterna av framgångsrik betting. Utan bra bankroll management riskerar du att snabbt förlora hela din kassa, oavsett hur bra dina satsningar är. Sätt upp en tydlig budget för hur mycket du är villig att satsa och håll dig till den. Detta hjälper dig att minimera förluster och maximera dina vinstchanser över tid.
 • Procentuella satsningar: Ett effektivt sätt att hantera din kassa är att satsa en liten procentandel av din totala kassa på varje spel, vanligtvis mellan 1-3%. Detta innebär att om du har en kassa på 1000 kr, bör dina individuella satsningar ligga mellan 10 och 30 kr. Genom att hålla dina satsningar på en låg procentandel av din totala kassa minskar du risken för stora förluster och kan fortsätta satsa även om du har en dålig period.

Förstå odds

 • Grundläggande kunskap: Att förstå hur odds fungerar är grundläggande för alla som vill satsa framgångsrikt. Odds representerar sannolikheten för att en viss händelse inträffar och bestämmer hur mycket du kan vinna på en satsning. Det finns olika typer av oddsformat, inklusive decimala, fraktionella och amerikanska odds. Att kunna läsa och tolka dessa odds är avgörande för att kunna jämföra och välja de bästa satsningarna.
 • Informativa beslut: När du förstår hur odds fungerar kan du göra mer informerade beslut. Detta innebär att du kan identifiera värdeodds, där sannolikheten för att en händelse inträffar är högre än vad oddsen antyder. Genom att satsa på värdeodds ökar du dina chanser att göra vinst på lång sikt. Att kontinuerligt utvärdera och analysera odds är en viktig del av en framgångsrik bettingstrategi.

Undvik känslomässiga satsningar

 • Objektivitet i betting: En av de vanligaste fallgroparna inom betting är att låta känslor styra dina beslut. Det är viktigt att alltid hålla sig objektiv och basera dina satsningar på fakta och statistik snarare än på personliga preferenser eller magkänsla. Känslomässiga satsningar kan leda till impulsiva och dåliga beslut som minskar dina chanser att vinna.
 • Statistisk analys: Att använda statistisk analys är ett effektivt sätt att hålla sig objektiv. Analysera tidigare resultat, lagens form, skador och andra relevanta faktorer som kan påverka utfallet av en match. Genom att basera dina beslut på objektiva data snarare än känslor kan du öka dina chanser att göra lönsamma satsningar.

Att förstå och tillämpa dessa grundläggande principer är avgörande för att bli framgångsrik inom betting. Genom att hantera din kassa noggrant, förstå odds och undvika känslomässiga satsningar kan du bygga en stark grund för dina satsningar och öka dina chanser att göra vinst på lång sikt.

Strategier och tips

Att ha en välgrundad strategi kan göra stor skillnad när det kommer till betting. Här är några viktiga strategier och tips som kan hjälpa dig att förbättra dina chanser att vinna.

Gör din research

 • Viktigheten av research: Att göra noggrann research är en av de viktigaste aspekterna av framgångsrik betting. Det innebär att du ska analysera matcher, lag och spelare noggrant. Känn till lagens form, skador, tidigare möten och andra relevanta faktorer som kan påverka resultatet av en match. Ju mer information du har, desto bättre beslut kan du fatta. Genom att vara väl informerad kan du identifiera värdesatsningar och undvika att satsa baserat på ren spekulation.

Hitta de bästa oddsen

 • Jämförelse av odds: Alla spelbolag erbjuder inte samma odds för samma händelser. Därför är det viktigt att jämföra odds från olika spelbolag för att hitta de mest fördelaktiga oddsen. Små skillnader i odds kan göra stor skillnad i dina långsiktiga vinster.
 • Maximera vinster: Genom att alltid välja de bästa oddsen kan du maximera dina potentiella vinster över tid. Att ha konton hos flera spelbolag och använda oddsjämförelsesajter kan hjälpa dig att alltid få ut det mesta av dina satsningar.

Undvik kombinationsspel

 • Risk och belöning: Kombinationsspel, där du kombinerar flera satsningar till en enda satsning, kan verka lockande på grund av de höga potentiella vinsterna. Men de är också mycket svårare att vinna eftersom varje enskild satsning måste vara korrekt för att hela kombinationen ska vinna. Risken ökar med varje extra satsning du lägger till.
 • Fokusera på enskilda spel: För att öka dina chanser att vinna är det oftast bättre att fokusera på enskilda spel. Genom att satsa på enskilda matcher eller händelser kan du bättre analysera och förutsäga resultaten, vilket ökar dina chanser att vinna.

Använd data och statistik

 • Analysverktyg: Användning av avancerade analyser och statistiska verktyg kan hjälpa dig att hitta värde i dina satsningar. Det finns många verktyg och webbplatser som erbjuder detaljerad statistik och analys av sporthändelser. Att använda dessa resurser kan ge dig en fördel genom att identifiera mönster och trender som inte är uppenbara för alla.
 • Informativa beslut: Genom att basera dina satsningar på data och statistik kan du göra mer informerade och rationella beslut. Detta minskar risken för att fatta impulsiva beslut baserade på magkänsla eller personliga preferenser.

Var tålmodig och disciplinerad

 • Långsiktig perspektiv: Betting är en långsiktig aktivitet, och det är viktigt att ha tålamod. Förvänta dig inte omedelbara vinster. Det är normalt att uppleva både vinster och förluster, och nyckeln är att hålla sig till sin strategi och inte bli avskräckt av kortsiktiga resultat.
 • Hantera förluster: Att hantera förluster är en viktig del av betting. Låt inte kortsiktiga förluster påverka din disciplin. Det är lätt att bli frustrerad och börja jaga förluster genom att satsa mer eller avvika från din strategi. Istället bör du hålla dig till din plan, vara tålmodig och fortsätta göra informerade satsningar baserade på din research och analys.

Genom att följa dessa strategier och tips kan du förbättra dina chanser att bli en framgångsrik bettare. Kom ihåg att alltid spela ansvarsfullt och aldrig satsa mer än du har råd att förlora. Betting ska vara en rolig och underhållande aktivitet, och med rätt tillvägagångssätt kan det också vara en lönsam hobby.

Praktiska råd och tips

När du börjar med betting är det viktigt att ha en strategi, men det är också avgörande att följa några praktiska tips för att maximera dina chanser att vinna och minimera dina risker. Här är några konkreta råd som kan hjälpa dig på vägen.

Satsa på populära marknader

 • Informationsrikedom: Det är klokt att hålla sig till populära och välkända marknader. Anledningen är enkel: det finns mer information tillgänglig om dessa marknader. När du satsar på stora ligor och sporter som fotboll, tennis eller basket, kan du dra nytta av omfattande analyser, statistik och expertutlåtanden. Detta gör det lättare att fatta informerade beslut och undvika fallgropar som kan uppstå på mindre, mindre täckta marknader.

Live betting

 • Snabba beslut: Live betting innebär att du satsar på en match medan den pågår. Detta kan vara mycket lönsamt om du har förmågan att följa matcherna i realtid och göra snabba, informerade beslut baserade på vad som händer i matchen. Nyckeln till framgång inom live betting är att vara väl förberedd och att ha en god förståelse för sporten du satsar på. Var uppmärksam på matchens flöde och var redo att agera snabbt när du ser en möjlighet.

Använd professionella tips

 • Expertinsikter: Det kan vara mycket fördelaktigt att följa råd från professionella spelare och analytiker. Dessa experter har ofta många års erfarenhet och djupgående kunskaper om sporten och marknaderna. Deras insikter kan ge dig en fördel, särskilt om du är nybörjare. Många webbplatser och forum erbjuder tips och analyser från experter, och det kan vara värt att investera tid i att läsa dessa. Dock bör du alltid kombinera expertråd med din egen research för att fatta de bästa besluten.

Undvik kombinationsspel

 • Riskhantering: Kombinationsspel eller ”Parlay bets”, kan verka lockande eftersom de erbjuder höga potentiella vinster. Men dessa typer av satsningar är också mycket riskabla eftersom alla individuella satsningar i kombinationen måste vara korrekta för att du ska vinna. Sannolikheten för att detta händer är ofta låg, vilket gör det till en osäker strategi. Fokusera istället på enskilda spel där du har större chans att vinna. Genom att satsa på enskilda händelser kan du bättre kontrollera din risk och öka dina chanser till långsiktig framgång.

Genom att följa dessa praktiska råd och tips kan du förbättra dina chanser att lyckas med betting. Kom ihåg att alltid spela ansvarsfullt och aldrig satsa mer än du har råd att förlora. Betting ska vara en rolig och underhållande aktivitet, och med rätt tillvägagångssätt kan det också vara en lönsam hobby.

Vanliga frågor och svar om betting

1. Varför är Bankroll Management så viktigt inom betting?

Svar: Bankroll Management är avgörande eftersom det hjälper dig att hantera din spelkassa och minimera risken för stora förluster. Genom att sätta upp en tydlig budget och satsa en liten procentandel av din totala kassa (vanligtvis 1-3% per spel) kan du spela ansvarsfullt och öka dina chanser att vinna över tid.

2. Hur fungerar odds och varför är de viktiga?

Svar: Odds representerar sannolikheten för att en viss händelse inträffar och bestämmer hur mycket du kan vinna på en satsning. Det finns olika typer av oddsformat, inklusive decimala, fraktionella och amerikanska odds. Att förstå och tolka odds är viktigt för att kunna jämföra och välja de bästa satsningarna, samt för att identifiera värdeodds som ger dig bättre vinstchanser på lång sikt.

3. Hur kan jag undvika att låta känslor styra mina satsningar?

Svar: För att undvika känslomässiga satsningar bör du alltid basera dina beslut på fakta och statistik istället för personliga preferenser eller magkänsla. Använd statistisk analys för att undersöka tidigare resultat, lagens form och andra relevanta faktorer som kan påverka utfallet av en match. Genom att hålla dig objektiv kan du öka dina chanser att göra lönsamma satsningar.

4. Varför är det viktigt att göra research innan man satsar?

Svar: Noggrann research är en av de viktigaste aspekterna av framgångsrik betting. Genom att analysera matcher, lag och spelare noggrant kan du fatta välgrundade beslut baserade på relevant information, som lagens form, skador och tidigare möten. Detta hjälper dig att identifiera värdesatsningar och undvika spekulativa satsningar som bygger på bristande information.

5. Vad är fördelarna med att undvika kombinationsspel?

Svar: Kombinationsspel kan verka lockande på grund av de höga potentiella vinsterna, men de är också mycket riskabla eftersom varje enskild satsning i kombinationen måste vara korrekt för att du ska vinna. För att öka dina chanser att vinna är det oftast bättre att fokusera på enskilda spel där du kan bättre analysera och förutsäga resultaten. Detta minskar risken och ökar dina chanser till långsiktig framgång.

Lycka till med tjäna pengar på betting

Att tjäna pengar på betting kräver mer än bara tur. Genom att förstå och tillämpa grundläggande principer som bankroll management, oddsförståelse, och att undvika känslomässiga satsningar, kan du lägga grunden för en framgångsrik bettingstrategi. Genom att göra noggrann research, jämföra odds, och använda data och statistik kan du göra mer informerade satsningar. Dessutom är tålamod och disciplin nyckeln till att hantera både vinster och förluster över tid.

Kom ihåg att betting ska vara en rolig och underhållande aktivitet. Satsa aldrig mer än du har råd att förlora och spela alltid ansvarsfullt. Genom att följa de strategier och tips som presenterats i denna guide kan du förbättra dina chanser att bli en framgångsrik bettare och njuta av processen samtidigt. Lycka till med dina satsningar, och må oddsen alltid vara till din fördel!

KategorierFotboll

Kärleken till en fotbollsklubb

Det finns olika typer av kärlek och alla typer är speciella och unika på sitt sätt. Vissa kommer inte att acceptera, hålla med eller förstå. Det gäller allt och alla. Någon som inte är fotbollsintresserad kommer aldrig förstå t ex min kärlek till fotbollsklubben Trelleborgs FF, och någon annan kommer inte hålla med eftersom denna någon har kärlek till en annan klubb. I vilket fall som helst är det bara att acceptera att alla tycker olika och tur är väl det. Hur skulle det sett ut om alla höll på Malmö FF? Just det, olikheter behövs även om det ibland vållar huliganbråk och dylikt.

Jag har sedan barnsben följt Trelleborgs FF i så väl framgång som motgång. Genom åren har jag bland annat upplevt UEFA-cupseger mot Blackburn Rovers, topplaceringar i Allsvenskan och seriesegrar i Superettan, men också serieras från Allsvenskan till Division 1 och nära degradering till Division 2. Alla som håller på en klubb vet att det inte är en dans på rosor. Det är en berg och dalbana, ibland går det bra och ibland går det dåligt. Det är precis som livet sig självt. Med Trelleborgs FF har jag precis upplevt en enastående säsong där de gick som tåget i Division 1 Södra och vann serien i överlägsen stil. I samband med detta har publiken återvänt till hemmaborgen Vångavallen. Annat var det förra säsongen då de med nöd och näppe klara sig kvar i Division 1. Detta trots att det är i motgång som publiken behövs med sina hejarop och stöd. Jag står upp för Trelleborgs FF oavsett, i så väl vått som torrt. Medgångssupportrar har inte samma riktiga kärlek som en äkta supporter.

För mig handlar det inte bara om ett supporterskap utan jag andas Trelleborgs FF från jag vaknar till jag går och lägger mig. Jag är ingen fanatiker men jag är otroligt engagerad. Mitt stora engagemang för klubben mynnade ut i Stolt och trogen blå som är ett Twitterkonto. Under hittills fem säsonger har jag stöttat och främjat Trelleborgs FF genom Stolt och trogen blå. Numera är Twitterkontot klubbens officiella. Den gångna säsongen blev jag dessutom nominerad till ”Årets fan” av Unibet. Jag vann aldrig utmärkelse men nomineringen i sig var ett erkännande. Nomineringen gav också stor uppmärksamhet och har öppnat nya dörrar för mig. Det mäktigast var dock när jag innan sista hemmamatchen blev hyllad på innerplan inför cirka 1800 i publiken för mina insatser för klubben. Ett minne för livet!

Jag föddes TFF:are och jag kommer att dö TFF:are. Alla säsonger som jag har följt, hejat och engagerat mig i klubben har gett mig minnen som jag alltid kan se tillbaka på med glädje. Och varje ny säsong ger mig nya minnen och innerst inne hoppas jag att Trelleborgs FF någon gång kommer att vinna Allsvenskan och ta SM-guld. Ingenting är omöjligt!

Fortsätt att känna kärlek till någon eller något oavsett vad andra säger eller tycker. Håll huvudet högt och stå upp för det!

KategorierFotboll

TFF-säsongen 2015 i siffror

Ännu en säsong är över och den avslutades idag med oavgjort mot FC Höllviken (0-0) på Vångavallen. I samband med detta är det dags att sammanfatta denna makalösa och bragdartade TFF-säsongen 2015 i siffror.

Stolt och trogen blå (Kennet ”Nille” Nilsson) har därför samlat tillgänglig statistik från säsongen och gjort det till överskådlig infografik. Formatet på dokumentet är liggande A3 (420 x 297 mm). Det finns som både PDF och JPEG, se länkarna nedan för nedladdning av dokumentet.

Ladda ner som PDF
Ladda ner som JPEG

Dokumentet är fritt att använda och publicera så länge som Stolt och trogen blå uppges som upphovsman. Vill någon använda dokumentet på något annat sätt, kontakta Stolt och trogen blå antingen via kontaktformuläret eller via e-postadress hej@aliasnille.se.

KategorierFotboll

Nominerad till ”Årets fan”

Om det har undgått någon så är Stolt och trogen blå eller rättare sagt Kennet ”Nille” Nilsson nominerad till Unibets utmärkelse ”Årets fan”. Syftet med utmärkelsen är att hylla alla fans som står upp för sitt lag i såväl framgång som i motgång på ett schyst sätt.

Under oktober presenteras finalisterna och i november vinnaren. I juryn som utser finalister och vinnare ingår bland annat Glenn Hysén och Alexander ”The Mauler” Gustafsson.

Nomineringen av mig, Kennet ”Nille” Nilsson har uppmärksammats i tidningar och på internet. För att nämna några publiceringar; Trelleborgs Allehanda (PDF), Trelleborgs FFs hemsida, Lokaltidningen Svedala (PDF) och 1926Bloggen samt kommande vecka kommer även Svedala kommun att uppmärksamma det.

”Jag är oerhört glad och hedrad att vara nominerad till ”Årets fan”. När Unibet ringde mig för att meddela att jag är nominerad så blev jag såklart chockad. Frågan jag direkt ställde mig var, vem har anmält mig till detta? Denna gåta är fortfarande obesvarad, men till den personen vill jag säga – STORT TACK!
Jag är överväldigad över responsen kring min nominering. Hade aldrig väntat mig denna uppmärksamhet. Självfallet är det kul och jag är väldigt tacksam. Det är inte av min natur att uppmärksammas och vara i rampljuset. Jag gillar att verka men inte synas. Dessutom är jag väldigt ödmjuk och har svårt att ta beröm.
Redan förra säsongen när Trelleborgs FF tog Stolt och trogen blå under sina vingar var det ett erkännande för mig att jag gjort något bra. Att bara vara nominerad till ”Årets fan” är ännu ett erkännande.
Trelleborgs FF har sedan barnsben varit klubben närmast hjärtat och så kommer det alltid att vara. Under mer än 20 år har jag följt klubben slaviskt och det har varit en berg- och dalbana. Jag har och kommer alltid att stå upp för Trelleborgs FF oavsett serie, i framgång som i motgång.
Avslutningsvis vill jag hylla andra som också bidrar med sitt engagemang för klubben. Tänker främst på Jacob Cronhag och Björn Sandberg som uppdaterar Trelleborgs FFs hemsida och supportklubben True Blues som reser land och rike runt. Ni behövs och ni gör skillnad!”

Hemmamatchen mot Oskarshamn AIK (11 oktober) blir den 130:de seriematchen i rad (hemma och borta) som Stolt och trogen blå rapporterar på Twitter och detta kommer att uppmärksammas här på bloggen på matchdagen.

KategorierFotboll

Tidigare TFF-spelare – vad hände sen?

Många spelare har passerat Trelleborgs FFs A-lag genom åren. Vissa av dessa minns vi mer än andra. Det finns också personliga favoriter. Några tidigare TFF-spelare har hamnat under luppen.

Andreas Drugge spelade i Trelleborgs FF 2008-2010 och som släppande anfallare bildade han anfallspar med Fredrik Jensen. Känd både som målskytt och framspelare. Lämnade Trelleborgs FF efter succésäsongen 2010. Hamnade i IFK Göteborg säsongen 2011 och spelade 23 matcher varav 14 från start. Det blev bara en säsong i IFK Göteborg, säsongen därpå lämnade han för en annan Göteborgsklubb, BK Häcken. Begränsad speltid i Häcken gjorde att Drugge byte klubb igen inför säsongen 2013 och hamna i nästa Göteborgsklubb, GAIS. Han stannade i GAIS i två säsonger och numera återfinns Drugge i Fram Larvik Fotball i norska division 2.

Joakim Sjöhage spelade i Trelleborgs FF 2009-2011. Talangen från IF Elfsborg som försvann. Matchades frisk första säsongen i Trelleborgs FF men gjorde mest inhopp och blev ”supersuben” när han fixade femte platsen i Allsvenskan 2010. Han byttes in 83:e spelminuten mot Örebro SK och gjorde avgörande målet i 85:e spelminuten. Säsongen efter fick han väldigt begränsad speltid i Trelleborgs FF och lämnade för Varbergs BoIS i Superettan inför säsongen 2012. Han gjorde en bra debutsäsong i Varberg med 6 mål men fick säsongen efter begränsad speltid och lånades ut mitt under säsongen till division 2-klubben Tvååaker IF. Lånet blev permanent och han spelare fortfarande i Tvååker. Under snart två och en halv säsongen har Sjöhage gjort 43 mål och Tvååkers IF kommer med största sannolikhet att spela i division 1 nästa säsong.

Thiago Pinto Borges spelade i Trelleborgs FF 2011-2012. Katastrofsäsongen 2011 fick Thiago väldigt begränsad speltid. När Trelleborgs FF spelade i Superettan 2012 blev Thiago startspelare och en omtyckt spelare. Han noterades för fyra mål och tre assister på 23 seriematcher. I samband med Trelleborgs FF uttåg ur Superettan styrde Thiago mot Danmark och division 1-klubben FC Vestsjælland och han var högst delaktig i att spela upp klubben till Superligan. Första säsongen i Superligan spelade han 18 seriematcher och gjorde både mål och assister. Sedan satte skada stopp och därefter begränsad speltid. Thiago blev utlånad till Akademisk Boldklub och numera till Skive IK i danska division 1.

Edward Ofere spelade i Trelleborgs FF 2013. Ofere blev stjärnvärvningen mitt under säsongen för Trelleborgs FF. Kom som matchotränad från den italienska klubben Lecce som han hade brutit med. Han gjorde 8 mål på 11 seriematcher. Efter en halv säsong i Trelleborgs FF med pånyttfött självförtroende hamna han i FC Vestsjælland (tillsammans med Thiago), där han spelade ett tiotal seriematcher och gjorde två mål. Därefter har hans resa fortsatt i norska Sogndal och skotska Inverness CT. Trots succé i Inverness CT med 6 mål på 13 matcher valde Ofere att lämna klubben. I augusti i år skrev han på för turkiska Boluspor som huserar i turkiska division 1.

Kortisar

Succéytterbacken Erdin Demir spelade i Trelleborgs FF 2011. Såldes till norska SK Brann inför säsongen 2012. Han spelar sedan i somras för belgiska Waasland Beveren.

Tuomo Turunen spelade i Trelleborgs FF 2010-2012. Lämnade Trelleborgs FF efter uttåget ur Superettan och återvände till Finland och har spelat för Inter Åbo och FC KooTeePee sedan dess. Nuvarande klubbadress är FC Honka.

Minns ni anfallaren Alban Jusufi? Värvades till Trelleborgs FF inför säsongen 2005 och skrev tvåårskontrakt. Han gjorde under första säsongen tre mål på 17 seriematcher. Hamna sedan i frysboxen och ville lämna Trelleborgs FF. Inför säsongen 2006 skrev han på för Malmö Anadolu. Jusufi har kanske inte gjort något större intryck på gemene man men har gjort fotbollskarriär bortom strålkastarljuset. Han har representerat klubbar som Raufoss, A.C. Sansovino, Vllaznia, Högaborgs BK och Havant Waterlooville och senast IFK Rössjöholm (division 6), där han fortfarande verkar spela. Youtube-klippet nedan bjuder på fotboll från en svunnen tid (se cirka en minut in).

KategorierFotboll

Låt fotboll vara fotboll

Fotboll är den sport som jag verkligen tycker om och engagerar mig i. Sedan barnsben brinner mitt hjärta för Trelleborgs FF och står bakom dem i vått och torrt. Förutom alla Trelleborgs FFs matcher ser jag också mycket andra matcher både från Allsvenskan och övriga världen.

Ikväll hade jag sett fram emot Skånederbyt mellan Malmö FF och Helsingborgs IF på TV. Matchen blev först försenad på grund av bengaliska eldar som antändes på läktaren. När matchen väl kom igång så spelades underhållande fotboll med mycket chanser.

Efter cirka halvtimmen tog HIF ledningen. I samma sekund kastade någon från MFF-läktaren in en smällare mot HIFs målvakt Pär Hansson som gick ner på knä, då smällen påverkade hans hörsel. I samband med detta tar sig också en MFF-support in på planen och ger sig på Hansson. Matchen avbryts först tillfälligt och efter överläggning helt och hållet.

Det är andra matchen denna säsongen som avbryts och på ett liknande sätt. Den tidigare matchen var Syrianska-AIK, där Syrianska senare tilldömdes segern med 3-0 och efter kvällens match tror jag att HIF tilldöms segern.

Det som hände ikväll och i den tidigare matchen handlar inte om fotboll. Det skadar så väl klubbarna som sporten, men även supportrarna. Det är dags det ta ett gemensamt tag mot denna typen av händelser. Låt fotboll vara fotboll utan några incidenter. Låt supportrarna vara där för att bära fram sitt lag mot segrar och inte förstöra klubbens och spelarnas drömmar om framgång.