KategorierFotboll

Kärleken till en fotbollsklubb

Det finns olika typer av kärlek och alla typer är speciella och unika på sitt sätt. Vissa kommer inte att acceptera, hålla med eller förstå. Det gäller allt och alla. Någon som inte är fotbollsintresserad kommer aldrig förstå t ex min kärlek till fotbollsklubben Trelleborgs FF, och någon annan kommer inte hålla med eftersom denna någon har kärlek till en annan klubb. I vilket fall som helst är det bara att acceptera att alla tycker olika och tur är väl det. Hur skulle det sett ut om alla höll på Malmö FF? Just det, olikheter behövs även om det ibland vållar huliganbråk och dylikt.

Jag har sedan barnsben följt Trelleborgs FF i så väl framgång som motgång. Genom åren har jag bland annat upplevt UEFA-cupseger mot Blackburn Rovers, topplaceringar i Allsvenskan och seriesegrar i Superettan, men också serieras från Allsvenskan till Division 1 och nära degradering till Division 2. Alla som håller på en klubb vet att det inte är en dans på rosor. Det är en berg och dalbana, ibland går det bra och ibland går det dåligt. Det är precis som livet sig självt. Med Trelleborgs FF har jag precis upplevt en enastående säsong där de gick som tåget i Division 1 Södra och vann serien i överlägsen stil. I samband med detta har publiken återvänt till hemmaborgen Vångavallen. Annat var det förra säsongen då de med nöd och näppe klara sig kvar i Division 1. Detta trots att det är i motgång som publiken behövs med sina hejarop och stöd. Jag står upp för Trelleborgs FF oavsett, i så väl vått som torrt. Medgångssupportrar har inte samma riktiga kärlek som en äkta supporter.

För mig handlar det inte bara om ett supporterskap utan jag andas Trelleborgs FF från jag vaknar till jag går och lägger mig. Jag är ingen fanatiker men jag är otroligt engagerad. Mitt stora engagemang för klubben mynnade ut i Stolt och trogen blå som är ett Twitterkonto. Under hittills fem säsonger har jag stöttat och främjat Trelleborgs FF genom Stolt och trogen blå. Numera är Twitterkontot klubbens officiella. Den gångna säsongen blev jag dessutom nominerad till ”Årets fan” av Unibet. Jag vann aldrig utmärkelse men nomineringen i sig var ett erkännande. Nomineringen gav också stor uppmärksamhet och har öppnat nya dörrar för mig. Det mäktigast var dock när jag innan sista hemmamatchen blev hyllad på innerplan inför cirka 1800 i publiken för mina insatser för klubben. Ett minne för livet!

Jag föddes TFF:are och jag kommer att dö TFF:are. Alla säsonger som jag har följt, hejat och engagerat mig i klubben har gett mig minnen som jag alltid kan se tillbaka på med glädje. Och varje ny säsong ger mig nya minnen och innerst inne hoppas jag att Trelleborgs FF någon gång kommer att vinna Allsvenskan och ta SM-guld. Ingenting är omöjligt!

Fortsätt att känna kärlek till någon eller något oavsett vad andra säger eller tycker. Håll huvudet högt och stå upp för det!

KategorierFotboll

TFF-säsongen 2015 i siffror

Ännu en säsong är över och den avslutades idag med oavgjort mot FC Höllviken (0-0) på Vångavallen. I samband med detta är det dags att sammanfatta denna makalösa och bragdartade TFF-säsongen 2015 i siffror.

Stolt och trogen blå (Kennet ”Nille” Nilsson) har därför samlat tillgänglig statistik från säsongen och gjort det till överskådlig infografik. Formatet på dokumentet är liggande A3 (420 x 297 mm). Det finns som både PDF och JPEG, se länkarna nedan för nedladdning av dokumentet.

Ladda ner som PDF
Ladda ner som JPEG

Dokumentet är fritt att använda och publicera så länge som Stolt och trogen blå uppges som upphovsman. Vill någon använda dokumentet på något annat sätt, kontakta Stolt och trogen blå antingen via kontaktformuläret eller via e-postadress hej@aliasnille.se.

KategorierFotboll

Nominerad till ”Årets fan”

Om det har undgått någon så är Stolt och trogen blå eller rättare sagt Kennet ”Nille” Nilsson nominerad till Unibets utmärkelse ”Årets fan”. Syftet med utmärkelsen är att hylla alla fans som står upp för sitt lag i såväl framgång som i motgång på ett schyst sätt.

Under oktober presenteras finalisterna och i november vinnaren. I juryn som utser finalister och vinnare ingår bland annat Glenn Hysén och Alexander ”The Mauler” Gustafsson.

Nomineringen av mig, Kennet ”Nille” Nilsson har uppmärksammats i tidningar och på internet. För att nämna några publiceringar; Trelleborgs Allehanda (PDF), Trelleborgs FFs hemsida, Lokaltidningen Svedala (PDF) och 1926Bloggen samt kommande vecka kommer även Svedala kommun att uppmärksamma det.

”Jag är oerhört glad och hedrad att vara nominerad till ”Årets fan”. När Unibet ringde mig för att meddela att jag är nominerad så blev jag såklart chockad. Frågan jag direkt ställde mig var, vem har anmält mig till detta? Denna gåta är fortfarande obesvarad, men till den personen vill jag säga – STORT TACK!
Jag är överväldigad över responsen kring min nominering. Hade aldrig väntat mig denna uppmärksamhet. Självfallet är det kul och jag är väldigt tacksam. Det är inte av min natur att uppmärksammas och vara i rampljuset. Jag gillar att verka men inte synas. Dessutom är jag väldigt ödmjuk och har svårt att ta beröm.
Redan förra säsongen när Trelleborgs FF tog Stolt och trogen blå under sina vingar var det ett erkännande för mig att jag gjort något bra. Att bara vara nominerad till ”Årets fan” är ännu ett erkännande.
Trelleborgs FF har sedan barnsben varit klubben närmast hjärtat och så kommer det alltid att vara. Under mer än 20 år har jag följt klubben slaviskt och det har varit en berg- och dalbana. Jag har och kommer alltid att stå upp för Trelleborgs FF oavsett serie, i framgång som i motgång.
Avslutningsvis vill jag hylla andra som också bidrar med sitt engagemang för klubben. Tänker främst på Jacob Cronhag och Björn Sandberg som uppdaterar Trelleborgs FFs hemsida och supportklubben True Blues som reser land och rike runt. Ni behövs och ni gör skillnad!”

Hemmamatchen mot Oskarshamn AIK (11 oktober) blir den 130:de seriematchen i rad (hemma och borta) som Stolt och trogen blå rapporterar på Twitter och detta kommer att uppmärksammas här på bloggen på matchdagen.

KategorierFotboll

Tidigare TFF-spelare – vad hände sen?

Många spelare har passerat Trelleborgs FFs A-lag genom åren. Vissa av dessa minns vi mer än andra. Det finns också personliga favoriter. Några tidigare TFF-spelare har hamnat under luppen.

Andreas Drugge spelade i Trelleborgs FF 2008-2010 och som släppande anfallare bildade han anfallspar med Fredrik Jensen. Känd både som målskytt och framspelare. Lämnade Trelleborgs FF efter succésäsongen 2010. Hamnade i IFK Göteborg säsongen 2011 och spelade 23 matcher varav 14 från start. Det blev bara en säsong i IFK Göteborg, säsongen därpå lämnade han för en annan Göteborgsklubb, BK Häcken. Begränsad speltid i Häcken gjorde att Drugge byte klubb igen inför säsongen 2013 och hamna i nästa Göteborgsklubb, GAIS. Han stannade i GAIS i två säsonger och numera återfinns Drugge i Fram Larvik Fotball i norska division 2.

Joakim Sjöhage spelade i Trelleborgs FF 2009-2011. Talangen från IF Elfsborg som försvann. Matchades frisk första säsongen i Trelleborgs FF men gjorde mest inhopp och blev ”supersuben” när han fixade femte platsen i Allsvenskan 2010. Han byttes in 83:e spelminuten mot Örebro SK och gjorde avgörande målet i 85:e spelminuten. Säsongen efter fick han väldigt begränsad speltid i Trelleborgs FF och lämnade för Varbergs BoIS i Superettan inför säsongen 2012. Han gjorde en bra debutsäsong i Varberg med 6 mål men fick säsongen efter begränsad speltid och lånades ut mitt under säsongen till division 2-klubben Tvååaker IF. Lånet blev permanent och han spelare fortfarande i Tvååker. Under snart två och en halv säsongen har Sjöhage gjort 43 mål och Tvååkers IF kommer med största sannolikhet att spela i division 1 nästa säsong.

Thiago Pinto Borges spelade i Trelleborgs FF 2011-2012. Katastrofsäsongen 2011 fick Thiago väldigt begränsad speltid. När Trelleborgs FF spelade i Superettan 2012 blev Thiago startspelare och en omtyckt spelare. Han noterades för fyra mål och tre assister på 23 seriematcher. I samband med Trelleborgs FF uttåg ur Superettan styrde Thiago mot Danmark och division 1-klubben FC Vestsjælland och han var högst delaktig i att spela upp klubben till Superligan. Första säsongen i Superligan spelade han 18 seriematcher och gjorde både mål och assister. Sedan satte skada stopp och därefter begränsad speltid. Thiago blev utlånad till Akademisk Boldklub och numera till Skive IK i danska division 1.

Edward Ofere spelade i Trelleborgs FF 2013. Ofere blev stjärnvärvningen mitt under säsongen för Trelleborgs FF. Kom som matchotränad från den italienska klubben Lecce som han hade brutit med. Han gjorde 8 mål på 11 seriematcher. Efter en halv säsong i Trelleborgs FF med pånyttfött självförtroende hamna han i FC Vestsjælland (tillsammans med Thiago), där han spelade ett tiotal seriematcher och gjorde två mål. Därefter har hans resa fortsatt i norska Sogndal och skotska Inverness CT. Trots succé i Inverness CT med 6 mål på 13 matcher valde Ofere att lämna klubben. I augusti i år skrev han på för turkiska Boluspor som huserar i turkiska division 1.

Kortisar

Succéytterbacken Erdin Demir spelade i Trelleborgs FF 2011. Såldes till norska SK Brann inför säsongen 2012. Han spelar sedan i somras för belgiska Waasland Beveren.

Tuomo Turunen spelade i Trelleborgs FF 2010-2012. Lämnade Trelleborgs FF efter uttåget ur Superettan och återvände till Finland och har spelat för Inter Åbo och FC KooTeePee sedan dess. Nuvarande klubbadress är FC Honka.

Minns ni anfallaren Alban Jusufi? Värvades till Trelleborgs FF inför säsongen 2005 och skrev tvåårskontrakt. Han gjorde under första säsongen tre mål på 17 seriematcher. Hamna sedan i frysboxen och ville lämna Trelleborgs FF. Inför säsongen 2006 skrev han på för Malmö Anadolu. Jusufi har kanske inte gjort något större intryck på gemene man men har gjort fotbollskarriär bortom strålkastarljuset. Han har representerat klubbar som Raufoss, A.C. Sansovino, Vllaznia, Högaborgs BK och Havant Waterlooville och senast IFK Rössjöholm (division 6), där han fortfarande verkar spela. Youtube-klippet nedan bjuder på fotboll från en svunnen tid (se cirka en minut in).

KategorierFotboll

Låt fotboll vara fotboll

Fotboll är den sport som jag verkligen tycker om och engagerar mig i. Sedan barnsben brinner mitt hjärta för Trelleborgs FF och står bakom dem i vått och torrt. Förutom alla Trelleborgs FFs matcher ser jag också mycket andra matcher både från Allsvenskan och övriga världen.

Ikväll hade jag sett fram emot Skånederbyt mellan Malmö FF och Helsingborgs IF på TV. Matchen blev först försenad på grund av bengaliska eldar som antändes på läktaren. När matchen väl kom igång så spelades underhållande fotboll med mycket chanser.

Efter cirka halvtimmen tog HIF ledningen. I samma sekund kastade någon från MFF-läktaren in en smällare mot HIFs målvakt Pär Hansson som gick ner på knä, då smällen påverkade hans hörsel. I samband med detta tar sig också en MFF-support in på planen och ger sig på Hansson. Matchen avbryts först tillfälligt och efter överläggning helt och hållet.

Det är andra matchen denna säsongen som avbryts och på ett liknande sätt. Den tidigare matchen var Syrianska-AIK, där Syrianska senare tilldömdes segern med 3-0 och efter kvällens match tror jag att HIF tilldöms segern.

Det som hände ikväll och i den tidigare matchen handlar inte om fotboll. Det skadar så väl klubbarna som sporten, men även supportrarna. Det är dags det ta ett gemensamt tag mot denna typen av händelser. Låt fotboll vara fotboll utan några incidenter. Låt supportrarna vara där för att bära fram sitt lag mot segrar och inte förstöra klubbens och spelarnas drömmar om framgång.