Jag vill göra en Ironman och en swimrun, men…
KategorierTräning & hälsa

Jag vill göra en Ironman och en swimrun, men…

Jag letar ständigt efter nya utmaningar. Det är en del av min motivation. Som de allra flesta vet är löpning en väsentlig del av mitt liv. Jag är idag en ambitiös långdistanslöpare som verkligen göra en seriös satsning på min löpning. Just löpningen kommer alltid vara det som jag lägger störst vikt vid och den som är viktigast för mig, men jag drömmer bland annat om att göra en Ironman och en swimrun.

Nu tänker ni säkert att det bara är att tuta och köra. Det är det inte. Och nu ska jag berätta en hemlighet om mig själv, så ni förstår varför. Jag kan inte simma. Jag är 35 år och kan inte simma. Ni får gärna skratta. Själv har jag egentligen aldrig sett det som ett ”handikapp” förrän nu.

Det komiska i detta är att min pappa var tävlingssimmare som ung och min bortgångne morfar har alltid varit ett vattendjur och kunde simma långt ut i den småländska skärgården. Men jag har aldrig lärt mig att simma, jag har aldrig ens försökt att ta ett enda simtag i hela mitt liv. Det skäms jag något oerhört över. Alla kan väl simma, eller hur?

Det finns många orsaker till att jag inte har lärt mig att simma. Bland annat var jag mycket sjuk som barn och åkte ut och in på sjukhus. Jag kan säga att jag har fått min beskärda del i kategorin sjukhusvistelser. Det är en av orsakerna, några andra kan vara att jag varit hårt hållen, allergi mot klor och ren feghet.

Jag drömmer även om att göra Toughest, som är nordens ledande hinderlopp. Förutom vattenhinderna, så finns det något mer som hindrar mig från att genomföra det. Det är höjder. Jag fixar inte höjder. Det är så pass att jag inte klarar mer än fyra steg på en stege sedan börjar mina ben att skaka och jag känner mig illa till mots. Jag ser mig som mesig individ, men jag har aldrig varit en klätterapa. Det vill säga att, klätterställningar på lekplatser aldrig tilltala mig som barn.

Höjdskräcken är en sak och att jag inte är simkunnig är en helt annan. Jag tror det är lättare att lära sig simma än att bli av med höjdskräcken. Därför kommer jag göra ett seriöst försök att lära mig simma och göra en satsning på att genomföra en Ironman och en swimrun, t ex ÖtillÖ eller Blåkulla Swimrun. Planen är att göra detta inom en snar framtid. Det vill säga, först lära mig simma och sedan bli en någorlunda duktig simmare. Detta kommer att ta sin tid men det får det göra. Nästa år är redan fullspäckat med viktiga och stora tävlingslopp för mig. Därför är planen att genomföra en Ironman och en swimrun under 2019. Däremot kommer satsning dit att påbörjas redan nu, inom kort med tanke på att det kommer vara en längre process för mig. Jag ska trots allt bli ett med vattnet.

Bara för att jag inte kan simma, gör det inte mig till en sämre människa eller mindre värd för det. Jag kan dock se mig som feg och mesig på grund av det. Dessutom skäms jag något oerhört över det och det är därför jag har hållit det för mig själv under hela livet, i alla fall fram till nu.

6 reaktioner på ”Jag vill göra en Ironman och en swimrun, men…”

Du är varken mesig eller feg och absolut inte en sämre människa, tycker det är jäkligt modigt att skriva om det och all heder åt dig. Jag tror definitivt att du kommer lära dig simma, jag har ju följt dig ett tag så jag vet hur grymt seriös du är med dina satsningar och att du har ett jäkla pannben. Det kommer man långt med. All lycka till! Du fixar det.

Stort tack! Det värmer något oerhört att höra. Jag ska verkligen göra mitt bästa för att genomföra min plan på en Ironman och en swimrun. Än en gång, TACK!

Men bästa du!! Hela ditt inlägg beskriver vad vi alla vet. Du är en stark, fokuserad person som inspirerar! Fantastiskt att läsa ditt öppenhjärtiga inlägg. Nu är det bara tuta och köra på vägen dit!! All lycka i världen till din utmaning och satsning!

Oj, vilka fina ord! Jag öppnar bara mitt hjärta och berättar. Jag är väldigt glad över att jag kan inspirera. Tack för att du ville läsa!

Testa typ Action run. Lite snällare hinderbana, där man testar sina gränser utan fara gör livet.
Simlektioner finns för vuxna, en kollega till mig har lärt sig crawla på äldre dar! Inget är omöjligt, kör på bara .

Action run är inte aktuellt. Ska jag göra ett hinderbanelopp så är det Toughest som gäller. Det gäller att övervinna sina hinder, det är en utmaning i sig.
Simningen kommer jag ta tag i och tämligen omgående, då jag har fått stor respons på mitt inlägg. Det kanske blir så att jag gör en swimrun redan nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *